Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Medvehagymás tekercs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g leveles tészta
100g medvehagyma
100g reszelt sajt
2 tojás
5 evőkanál paradicsompüré
1-1 evőkanál só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó

 

Elkészítése:

1. Készítsd elő a medvehagymát: mosd meg, csepegtesd le, végül aprítsd fel.

2. A sajt nagyjából egyharmadát tedd félre. A megmaradó részhez keverd hozzá a paradicsompürét, a fűszereket, valamint a tojást.

3. Nyújtsd ki a leveles tésztát, kend meg a töltelékkel, majd tekerd fel – amilyen szorosan csak tudod.

4. Készítsd elő a tepsit: béleld ki egy sütőpapírral, és kezdd el melegíteni a sütőt. Az előbb kapott feltekert rudat szeleteld fel 2-3cm-es darabokra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Süsd 15-20 percig, majd a maradék sajtot szórd rá, és helyezd vissza a sütőbe. Hagyd bent míg aranybarnára nem sül.

6. Langyosra hűlve, paprikás-tejfölös mártogatóssal a legfinomabb.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL