Hozzávalók:
500g leveles tészta
100g medvehagyma
100g reszelt sajt
2 tojás
5 evőkanál paradicsompüré
1-1 evőkanál só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó
Elkészítése:
1. Készítsd elő a medvehagymát: mosd meg, csepegtesd le, végül aprítsd fel.
2. A sajt nagyjából egyharmadát tedd félre. A megmaradó részhez keverd hozzá a paradicsompürét, a fűszereket, valamint a tojást.
3. Nyújtsd ki a leveles tésztát, kend meg a töltelékkel, majd tekerd fel – amilyen szorosan csak tudod.
4. Készítsd elő a tepsit: béleld ki egy sütőpapírral, és kezdd el melegíteni a sütőt. Az előbb kapott feltekert rudat szeleteld fel 2-3cm-es darabokra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süsd 15-20 percig, majd a maradék sajtot szórd rá, és helyezd vissza a sütőbe. Hagyd bent míg aranybarnára nem sül.
6. Langyosra hűlve, paprikás-tejfölös mártogatóssal a legfinomabb.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK