Hozzávalók:
A tésztához:
3db tojás
8dkg cukor
8dkg liszt
3 evőkanál víz
A töltéshez:
2,5dl tejszín
1cs vaníliás cukor
habfixáló
8-10 db eper
A díszítéshez:
12dkg csokoládé
Elkészítése:
1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a fele liszttel, és a vízzel pépesre keverjük. A pépet óvatosan belekeverjük a fehérjehabba, majd a maradék lisztet is hozzáadjuk.
2. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk, 170°C-on aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megolvasztott csokoládéban a gömbölyű oldalát kimártjuk, majd hagyjuk megdermedni.
3. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a habfixálót. A habot nyomózsákba töltjük.
4. Az epreket felszeleteljük, a tejszínhabbal a 2 félgömböt összetöltjük, majd az oldalát eperszeletekkel díszítjük.
Beküldte: Kosztelnik Lászlóné Nagykanizsa
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK