Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokis palacsinta eperhabbal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
20dkg liszt
2db tojás
3dl tej
1,5 szódavíz
csipet só
3 evőkanál olaj
10dkg reszelt étcsokoládé

A sütéshez:
olaj

A töltelékhez:
2,5dl habtejszín
20dkg eper
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

 

Elkészítése:

1. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk,az olajaz is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.

2. A tejszínt kemény habbá verjük, az eper egyik felét turmixoljuk, vagy átpasszírozzuk, a másik felét négybe vágjuk.

3. A tejszínt a porcukorral, a habfixáló porral, eperpürével tovább habosítjuk, végül a darabolt epret is beleforgatjuk.

4. Forró serpenyőbe palacsintákat sütünk, epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük.

Beküldte: Kosztelnik Lászlóné

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL