Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1 piros húsú paprika, kimagozva, összevágva
1 kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál szegfűbors
4 csésze sószegény zöldség- vagy csirkealaplé
2 nagy édesburgonya, megpucolva, 2-3 centis darabokra vágva
1 konzerv (kb. 40dkg) darabolt paradicsom
½ csésze mogyoróvaj
50dkg zöldszója
15dkg zsenge parajlevél
Elkészítése:
1. Egy nagy lábosban, közepes lángon hevítsd föl az olajat. Pirítsd világosbarnára a kétféle hagymát és a paprikát. Rakd bele a gyömbért meg a szegfűborsot, és melegítsd tovább.
2. Öntsd rá az alaplét, tegyed bele az édesburgonyát meg a paradicsomot, forrald fel, majd fedő alatt, lassú tűzön főzd 15 percen át, hogy az édesburgonya épp csak puhulni kezd.
3. Tegyed a mogyoróvajat egy kis tálba. Keverj hozzá a forró zöldséges léből 1 csészényit, majd öntsd vissza a lábosba, és rakd bele a zöldszóját meg a parajleveleket is. Ezután melegítsd tovább, míg a zöldszója meg nem fő.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK