Hozzávalók:
1 egész fej fokhagyma
1 fej brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1l sószegény csirkehúsalaplé
1 rózsaburgonya, meghámozva, feldarabolva
½ pohár sovány natúr joghurt
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. A fokhagyma tetejét vágd le, hogy a gerezd belseje feltáruljon. Dupla réteg vagy vastagabb fajta alufóliába bugyolálva süsd puhára (nagyjából egy órát vesz igénybe.
2. Közben a brokkoli fejecskéit tördeld le, és vagdald össze (nem kell apróra). A szárakat, miután a külső rétegüket lehántottad, szintén gondosan aprítsd fel.
3. Nagy lábosban, közepes lángon forrósítsd föl az olajat.
4. Fonnyaszd meg benne a vöröshagymát barnulásig. Ekkor önts hozzá 3 csésze alaplét, és tegyed bele a brokkolit meg a krumplit is. Forrald fel, aztán gyenge tűzön, fedő alatt főzd fél órán át, míg a brokkoliszár-darabok a krumplival együtt egészen megpuhulnak.
5. Nyomd ki a sült fokhagymagerezdeket a héjukból, és turmixgépben dolgozd el a forró brokkolis lével, majd töltsd vissza a lábosba.
6. Öntsd fel a maradék alaplével és 1 csésze vízzel. Lassú tűzön 10 percig melegítsd, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor minden adag tetejére tegyél egykanálnyi joghurtot.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK