Hozzávalók:
6 kiskanál olívaolaj
90g füstölt, sovány szeletelt angolszalonna, csíkokra vágva
3 sárgarépa, felkarikázva
2 zellerszár, felszeletelve
1 fej vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 kiskanál csilipor
½ kiskanál szárított oregánó
½ kiskanál őrölt római kömény
½ kiskanál só
1 konzerv (80dkg-os) darabolt vagy tört paradicsom, a levével együtt
1 és ½ csésze lencse, kiválogatva, átmosva
2 pohár zsírszegény natúr joghurt
Elkészítése:
1. Forrósíts fel 1 kiskanálnyi olajat egy fazékban, közepes lángon. Kavargatva pirítsd szép barnára a szalonnát, majd szedd át egy tányérra.
2. A maradék 5 kiskanálnyi olajat is forrósítsd fel a fazékban. Rakd bele a répát, a zellert és a vöröshagymát. Kavargatva fonnyaszd a zöldségeket barnulásig, majd add hozzájuk a fokhagymát, a fűszereket és a sót. Állandó kavargatás mellett melegítsd tovább.
3. Öntsd hozzá a paradicsomot a levével együtt, a lencsét és 6 csésze vizet. Forrald fel, majd közepesnél valamivel kisebb lángon, résnyire elhúzott fedő alatt főzd 30-40 percig, míg a lencse megpuhul.
4. Tálaláskor merd a levest 8 mélytányérba, mindegyik adag tetejére kanalazz ¼ pohár joghurtot, és tegyél néhány csík angolszalonnát.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK