Hozzávalók:
1kg igen érett, de kemény paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1ek olívaolaj
1ek kakukkfű
Só és őrölt bors
Elkészítése:
1. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, kivesszük és azonnal hideg vízbe merítjük, hogy lehűljenek. Lecsepegtetjük, és lehúzzuk a héját, kettévágjuk, a magját kiszedjük.
2. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, kiszedjük a csíráját, majd vékonyan felszeleteljük.
3. Előmelegítjük a sütőt 90°C-ra (3. fokozat).
4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit vékonyan bekenjük olajjal. Egymás mellé belerakjuk a paradicsomokat, megsózzuk és borsozzuk, leosztjuk rajta a fokhagymaszeleteket, meghintjük kakukkfűvel. Betesszük a sütőbe 45 percig sütjük, majd megfordítjuk a paradicsomokat. Még 45 percre visszatesszük a sütőbe.
5. A sült paradicsomot tálra rendezzük, leöntjük a levével. Melegen tálaljuk grillezett vagy sült hús mellé. Lehűtve salátához használhatod friss paradicsom helyett.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK