Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Jeges málnás őzgerinc

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(30cm-es őzgerincformához)

10dkg habcsók
10dkg étcsokoládé
7,5dl erdeigyümölcs-fagylalt
30dkg málna
1dl tejszín
2 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál zöldcitromlé
1 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítése:

1. A habcsókokat morzsold össze. A csokoládét olvaszd meg, majd 5dkg habcsókmorzsával keverd össze, és a forma méretében sütőpapíron simítsd el. Tedd hűtőbe.

2. A fagylaltot közben kissé olvaszd ki. Válogasd át a málnát, és 15dkg pürésíts. A pürét áttörheted szitán, ha nem akarod, hogy magok kerüljenek a fagylaltba.

3. Keverd össze málnaszörppel, a zöldcitromlével és a vaníliás cukorral.

4. Verd fel a tejszínt, és keverd simára a fagylaltot. A tejszínt és a málnapürét forgasd a fagylaltba.

5. Adj hozzá 10dkg cukrot és 4dkg habcsókmorzsát. A fagylaltot simítsd a formába, és fedd be a habcsókos csokoládéalappal.

6. Fagyaszd legalább 8 órán át. Tálaláskor a forma alját rövid ideig tartsd meleg víz alá. Borítsd egy tálra a desszertet, tálaláskor díszítheted a maradék málnával és habcsókmorzsával.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL