Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vokban készült mézes-szójás csirkeszárny

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

12db csirkeszárny (1,5kg)
2tk fokhagymakrém
1ek reszelt gyömbér
1ek mogyoróolaj
1ek halszósz
1ek szójaszósz
90g méz
2 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve

 

Elkészítése:

1. A csirkeszárnyak végeit távolítsuk el, majd vágjuk félbe őket. Egy nagyobb tálban keverjük össze a húst a fokhagymával és a gyömbérrel, hogy összeérjenek az ízek.

2. Vokban vagy egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd kisebb adagokban pirítsuk meg a húst.

3. Ekkor adjuk a csirkeszárnyakhoz a hal- és a szójaszószt, a mézet, és keverve süssük, hogy a szósz mindenhol érje a húsokat.

4. A vokot fedjük le, és időnként megkeverve főzzük további tíz percig, amíg teljesen megpuhulnak.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL