1 adag: 215 kcal
Hozzávalók:
400g sovány sertéscomb
1ek konzerv feketebab
500g kínai kel
2tk szezámolaj
2 fej hagyma, szeletelve
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2-3tk aprított gyömbér
1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
90g konzerv bambusz, felszeletelve
2ek osztrigaszósz
1ek szójaszósz
2tk halszósz
Elkészítése:
1. A sertéscombot vágd fel csíkokra, a leöblített babot nyomkodd össze villával. A kínai kelt tisztítsd meg a torzsájától, majd szedd leveleire, amiket vágj vékony csíkokra.
2. Forrósítsd fel a szezámolaj felét egy nagy teflonserpenyőben vagy wokban. Pirítsd magas hőfokon 3-4 percig a hagymákat, a gyömbért, a kaliforniai paprikát. Vedd ki a zöldségeket a serpenyőből.
3. A maradék szezámolajat is öntsd a serpenyőbe, és forrósítsd fel, majd ebben süsd meg a sertéshús csíkokat több részletben.
4. Ha megsült a hús is, tedd vissza mindet a serpenyőbe, majd add hozzá az előzőleg félretett zöldséges keveréket, a babot, a kínai kelt, a bambuszt, valamint az osztriga-, szója- és halszószt.
5. Rázd össze alaposan, majd vedd lejjebb a lángot, és párold fedő alatt 3-4 percig. Miután a bordás kel megfonnyadt, tálalhatod.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK