Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Dobva-rázva sült sertés zöldségekkel

Szerző:
Szabó Anna
Annak ellenére, hogy sertéssel készült, kifejezetten alacsony kalóriás étel...

 

1 adag: 215 kcal

Hozzávalók:
400g sovány sertéscomb
1ek konzerv feketebab
500g kínai kel
2tk szezámolaj
2 fej hagyma, szeletelve
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2-3tk aprított gyömbér
1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
90g konzerv bambusz, felszeletelve
2ek osztrigaszósz
1ek szójaszósz
2tk halszósz

 

Elkészítése:

1. A sertéscombot vágd fel csíkokra, a leöblített babot nyomkodd össze villával. A kínai kelt tisztítsd meg a torzsájától, majd szedd leveleire, amiket vágj vékony csíkokra.

2. Forrósítsd fel a szezámolaj felét egy nagy teflonserpenyőben vagy wokban. Pirítsd magas hőfokon 3-4 percig a hagymákat, a gyömbért, a kaliforniai paprikát. Vedd ki a zöldségeket a serpenyőből.

3. A maradék szezámolajat is öntsd a serpenyőbe, és forrósítsd fel, majd ebben süsd meg a sertéshús csíkokat több részletben.

4. Ha megsült a hús is, tedd vissza mindet a serpenyőbe, majd add hozzá az előzőleg félretett zöldséges keveréket, a babot, a kínai kelt, a bambuszt, valamint az osztriga-, szója- és halszószt.

5. Rázd össze alaposan, majd vedd lejjebb a lángot, és párold fedő alatt 3-4 percig. Miután a bordás kel megfonnyadt, tálalhatod.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL