Hozzávalók:
Tortaalap:
4tk szezámmag
250g vajas keksz
80g vaj
Töltelék:
450g rebarbara
¾ csésze cukor
3 ½ ek víz
500g mascarpone
3 tojás
2ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
1. 170°C-ra előmelegítjük a sütőt.
2. Elkészítjük a tortaalapot. Zsiradék nélkül, teflonserpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Robotgépben simára keverjük a vajas kekszet a vajjal. Hozzáadjuk a szezámmagot.
3. Egy levehető oldalú kerek tortaforma alján elegyengetjük a vajas morzsát. Alaposan lenyomkodjuk.
4. Megmossuk, majd 2cm-es darabokra vágjuk a rebarbaraszárakat, 3ek cukorral és a vízzel puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Utána áttörjük.
5. A maradék cukrot simára keverjük a mascarponéval és a tojásokkal. Hozzáadjuk a rebarbarát és a kukoricakeményítőt.
6. A masszát a tortaformába töltjük. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha arany barnára pirul a teteje. Tálalás előtt kihűtjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK