Hozzávalók:
Tészta:
350g liszt
1tk sütőpor
180g cukor
200g enyhén sózott vaj
3 tojás
1 citrom leve
Krém:
2 tojássárgája
50g cukor
2ek kukoricakeményítő
250ml tej
Elkészítése:
1. A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálban keverd össze. Add hozzájuk a puha, felkockázott vajat, 1 egész tojással kikevert 2 tojássárgáját, valamint a citromhéjat.
2. A hozzávalókat gyúrd össze, és a tésztát formázd gömbölyűre. Csomagold műanyag fóliába, és tedd egy órára a hűtőszekrénybe.
3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
4. Készítsd elő a krémet. Keverd ki alaposan a tojások sárgáját a cukorral. Kevés tejben csomómentesre keverd ki a kukoricakeményítőt, majd a maradék tejet egy lábasban forrósítsd fel. A forró tejet keverd a cukros tojássárgájához, akárcsak a keményítőt. Öntsd vissza a lábosba a keveréket, s nagyjából főzd további 5 percig, míg sűrűsödni nem kezd.
5. Nagyjából egyharmad-kétharmad arányban oszd ketté a pitetésztát. A nagyobb részt nyújtsd kerekre, s bélelj ki vele egy tortaformát. Kend rá a krémet. Sodord ki a másik tésztát is, és fektesd a krém tetejére.
6. Húzz mintákat a pite tetejére, majd 30 perc alatt süsd meg.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK