Hozzávalók:
Tészta:
350g liszt
1tk sütőpor
180g cukor
200g enyhén sózott vaj
3 tojás
1 citrom leve
Krém:
2 tojássárgája
50g cukor
2ek kukoricakeményítő
250ml tej
Elkészítése:
1. A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálban keverd össze. Add hozzájuk a puha, felkockázott vajat, 1 egész tojással kikevert 2 tojássárgáját, valamint a citromhéjat.
2. A hozzávalókat gyúrd össze, és a tésztát formázd gömbölyűre. Csomagold műanyag fóliába, és tedd egy órára a hűtőszekrénybe.
3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
4. Készítsd elő a krémet. Keverd ki alaposan a tojások sárgáját a cukorral. Kevés tejben csomómentesre keverd ki a kukoricakeményítőt, majd a maradék tejet egy lábasban forrósítsd fel. A forró tejet keverd a cukros tojássárgájához, akárcsak a keményítőt. Öntsd vissza a lábosba a keveréket, s nagyjából főzd további 5 percig, míg sűrűsödni nem kezd.
5. Nagyjából egyharmad-kétharmad arányban oszd ketté a pitetésztát. A nagyobb részt nyújtsd kerekre, s bélelj ki vele egy tortaformát. Kend rá a krémet. Sodord ki a másik tésztát is, és fektesd a krém tetejére.
6. Húzz mintákat a pite tetejére, majd 30 perc alatt süsd meg.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...