Hozzávalók:
250g cukor
250g liszt
250g enyhén sózott vaj
6 tojássárgája
Vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
1. Keverd össze a lisztet a cukorral. Add hozzá a felkockázott vajat, majd morzsold el a cukros lisztet.
2. Készítsd mélyedést a közepébe, tedd bele a tojás sárgákat (tegyél félre egy kanálnyit a pite tetejének megkenéséhez). Gyúrd össze a tésztát.ű
3. Melegítsd elő 180°C-ra a sütőt.
4. Vajazz ki egy tortaformát. Nyomkodd laposra a tésztát, és a kézfejeddel simítsd el a tetejét.
5. Helyezed a sütőformába, egyengesd el, majd kend meg a félretett tojássárgájával. Villával mintázd rácsosra a tetejét. Süsd 50 percig, félidőben csökkentsd a sütő hőmérsékletét. Hagyd kihűlni, mielőtt kivennéd a tortaformából.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK