Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Breton vajas pite

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

250g cukor
250g liszt
250g enyhén sózott vaj
6 tojássárgája
Vaj a forma kikenéséhez

Elkészítése:

1. Keverd össze a lisztet a cukorral. Add hozzá a felkockázott vajat, majd morzsold el a cukros lisztet.

2. Készítsd mélyedést a közepébe, tedd bele a tojás sárgákat (tegyél félre egy kanálnyit a pite tetejének megkenéséhez). Gyúrd össze a tésztát.ű

3. Melegítsd elő 180°C-ra a sütőt.

4. Vajazz ki egy tortaformát. Nyomkodd laposra a tésztát, és a kézfejeddel simítsd el a tetejét.

5. Helyezed a sütőformába, egyengesd el, majd kend meg a félretett tojássárgájával. Villával mintázd rácsosra a tetejét. Süsd 50 percig, félidőben csökkentsd a sütő hőmérsékletét. Hagyd kihűlni, mielőtt kivennéd a tortaformából.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL