2 db kb. 250 g-os padlizsán
600 g paradicsom
1,5 ek olívaolaj
200 g mozzarella
2 ek magozott kapribogyó
24 szem magozott fekete olívabogyó (elhagyható)
1 ág rozmaring
10 g fenyőmandula
Só és őrölt bors
A paradicsomot 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, négyfelé vágjuk, kimagozzuk. Megmossuk és 1 cm vastag karikákra vágjuk a padlizsánt.
A sütőt 150 ºC-ra előmelegítjük. A paradicsomnegyedeket enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, mellé rakjuk a padlizsánszeleteket, és meghintjük olívaolajjal. 30 percig sütjük.
A sütő hőmérsékletét 175 ºC-ra (5-6. fokozat) növeljük, vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Óvatosan megtöröljük és 2-3 mm vastagságú szeletekre vágjuk a mozzarellát. A tepsit kiszedjük a sütőből, a padlizsán felét elrendezzük a sütőtálon, és mindegyik darabra egy mozzarellaszeletet fektetünk. Befedjük a paradicsomnegyedekkel, sózzuk, borsozzuk, majd a maradék padlizsánnal, mozzarellával és paradicsommal megismételjük az eljárást. Rászórjuk a kapribogyót, az olívabogyót, a rozmaringot, és visszatesszük a sütőbe még 20 percre.
Fenyőmandulával megszórva, melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK