Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Padlizsánrózsák kakukkfüves, ecetes mártással

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 db kb. 350 g-os padlizsán
1 piros paprika
2 gerezd fokhagyma
2 csipet kömény
3 ek chiliolaj (vagy olívaolaj)
3 ág kakukkfű
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra.

2. Az egész padlizsánokat és a paprikát a sütőbe tesszük, a paprikát 15-20 percig, a padlizsánt időnként megforgatva 45 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

3. Megtisztítjuk és 5 percig gőzöljük a fokhagymagerezdeket. Kettévágjuk, kiszedjük a csírát.

4. Hosszában kettévágjuk a padlizsánokat, kikaparjuk a húsukat, és villával összedolgozzuk a fokhagymával, a köménnyel, a sóval és az őrölt borssal. Hűtőbe tesszük.

5. Lehúzzuk a paprika héját, kettévágjuk, kicsumázzuk és kockákra vágjuk. A hűtőbe tesszük.

6. Elkészítjük az ecetes mártást: összekeverjük az ecetet, az olajat, sót és borsot. Hozzáadjuk a kakukkfű apróra vágott leveleit.

7. Két evőkanál segítségével kis gombócokat formálunk a padlizsánból, hármasával rózsa alakban tányérra tesszük, rászórjuk a paprikakockákat, és megöntözzük a kakukkfüves, ecetes mártással.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL