3 db kb. 350 g-os padlizsán
1 piros paprika
2 gerezd fokhagyma
2 csipet kömény
3 ek chiliolaj (vagy olívaolaj)
3 ág kakukkfű
Só és őrölt bors
1. Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra.
2. Az egész padlizsánokat és a paprikát a sütőbe tesszük, a paprikát 15-20 percig, a padlizsánt időnként megforgatva 45 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
3. Megtisztítjuk és 5 percig gőzöljük a fokhagymagerezdeket. Kettévágjuk, kiszedjük a csírát.
4. Hosszában kettévágjuk a padlizsánokat, kikaparjuk a húsukat, és villával összedolgozzuk a fokhagymával, a köménnyel, a sóval és az őrölt borssal. Hűtőbe tesszük.
5. Lehúzzuk a paprika héját, kettévágjuk, kicsumázzuk és kockákra vágjuk. A hűtőbe tesszük.
6. Elkészítjük az ecetes mártást: összekeverjük az ecetet, az olajat, sót és borsot. Hozzáadjuk a kakukkfű apróra vágott leveleit.
7. Két evőkanál segítségével kis gombócokat formálunk a padlizsánból, hármasával rózsa alakban tányérra tesszük, rászórjuk a paprikakockákat, és megöntözzük a kakukkfüves, ecetes mártással.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK