Szabó Anna
Hozzávalók:
½ kg konzerv spárga
½ kg tortellini
1 fej hagyma
5dkg fenyőmag vagy mandula
2 evőkanál olívaolaj
1dl tejszín
2,5dl besamel szósz
3ek vágott bazsalikom

Elkészítése:
1. Csurgasd le a spárgát, a levét fogd fel. A zöldséget vágd 3 centis darabokra. Forrald fel a spárga levét, ha kell, öntsd fel kevés vízzel, s főzd benne 2-3 percig a tortellinit, majd szűrd le.
2. Vágd össze a hagymát és a fenyőmagot (mandulát). Az olajat forrósítsd fel, s dobd bele a hagymát és a magot. Közepes tűzön addig pirítsd, hogy a mag megbarnuljon.
3. Öntsd bele a tejszínt és a besamel szószt, főzd fel. Ha nagyon sűrű, kicsit hígíthatod a konzerv spárga levével. Tedd bele a bazsalikomot.
4. Simítsd a tésztát és a spárgát sütőformába, öntsd le a mártással. Told 15-20 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK