Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Répa sertéscombbal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

60dkg sárgarépa
1 szál póré
½ kg sertéscomb
3ek olaj
1ek szezámmag
2ek vaj
1ek liszt
2,5dl húslé
Csipetnyi kakukkfű
Só, bors, őrölt chili

Elkészítése:

1. Pucold meg és karikázd fel a répát meg a pórét. A répát dobd 3-5 percre lobogó, sós vízbe, szűrd le és csapasd le hideg vízzel.

2. A húst kockázd fel, keverd össze sóval, borssal és chilivel. Forrósítsd fel az olajat, majd közepes tűzön süsd át benne a húst (kb. 5 perc). Add hozzá a répát és a hagymát, majd párold további 3 percig. Keverd hozzá a szezámmagot is, és tedd egy sütőformába.

3. Olvaszd meg a vajat, futasd meg benne a lisztet, majd öntsd fel a húslével. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel; majd forrald ki.

4. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a tejszínt, és öntsd a répás húsra. Told kb. 15-20 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL