Hozzávalók:
60dkg sárgarépa
1 szál póré
½ kg sertéscomb
3ek olaj
1ek szezámmag
2ek vaj
1ek liszt
2,5dl húslé
Csipetnyi kakukkfű
Só, bors, őrölt chili
Elkészítése:
1. Pucold meg és karikázd fel a répát meg a pórét. A répát dobd 3-5 percre lobogó, sós vízbe, szűrd le és csapasd le hideg vízzel.
2. A húst kockázd fel, keverd össze sóval, borssal és chilivel. Forrósítsd fel az olajat, majd közepes tűzön süsd át benne a húst (kb. 5 perc). Add hozzá a répát és a hagymát, majd párold további 3 percig. Keverd hozzá a szezámmagot is, és tedd egy sütőformába.
3. Olvaszd meg a vajat, futasd meg benne a lisztet, majd öntsd fel a húslével. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel; majd forrald ki.
4. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a tejszínt, és öntsd a répás húsra. Told kb. 15-20 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK