Hozzávalók:
300g nagy szemű fehér szőlő
250g pitetészta
3ek barnacukor
1ek liszt
20g sós vaj
6ek piros szőlőlé
Elkészítése:
1. Megmossuk a szőlőt, papírtörlőn óvatosan megszárítjuk, majd leszedjük a szemeket. A héjukat lehúzzuk, a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra (7. fokozat), és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 3mm vastagra kinyújtjuk, majd 6 minél nagyobb méretű korongot vágunk ki belőle. Ezeket a tepsire rakjuk. Összekeverjük a barnacukrot és a lisztet, mindegyik tésztalap közepére rakunk belőle egy halmot, majd rátesszük a vajat. A sütőbe téve 5 percig sütjük.
3. Kivesszük a tepsit a sütőből, és 1 evőkanál szőlőlevet öntünk minden tésztakorongra, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
4. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit lehűlni a tésztát. Gömbölyű felükkel felfelé ráhalmozzuk a szőlőszemeket, és azonnal tálaljuk fahéjas forralt borral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK