Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csípős csirkeszárny fűszeres túrómártással

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3ek paradicsompüré
3ek barnacukor
1ek borecet
1ek méz
2ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1tk chillipor
16db csirkeszárny

Túrómártás:
30dkg túró
3ek tej
1tk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 felaprított újhagyma
2db színes paprika (pritamin vagy tápiókapaprika), apróra kockázva

Elkészítése:

1. Először is készítsd el a pácot. A paradicsompürét keverd össze a barnacukorral, borecettel, mézzel, olívaolajjal, 2 gerezd zúzott fokhagymával és csilliporral.

2. A csirkeszárnyakat előző este tisztítsd meg, majd sózd és kend be a pác felével/kétharmadával. Lefedve tedd hűtőbe.

3. Folyamatos kenegetés mellett süsd készre, lehetőség szerint grillsütőben.

4. A mártogatóshoz alaposan keverd össze a hozzávalókat, és kis tálkákban kínáld.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL