Hozzávalók:
2 db kb. 250 g-os padlizsán
600 g paradicsom
1,5 ek olívaolaj
200 g mozzarella
2 ek magozott kapribogyó
24 szem magozott fekete olívabogyó (elhagyható)
1 ág rozmaring
10 g fenyőmandula
Só és őrölt bors
Elkészítése:
1. A paradicsomot 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, négyfelé vágjuk, kimagozzuk. Megmossuk és 1 cm vastag karikákra vágjuk a padlizsánt.
2. A sütőt 150 ºC-ra előmelegítjük. A paradicsomnegyedeket enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, mellé rakjuk a padlizsánszeleteket, és meghintjük olívaolajjal. 30 percig sütjük.
3. A sütő hőmérsékletét 175 ºC-ra (5-6. fokozat) növeljük, vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Óvatosan megtöröljük és 2-3 mm vastagságú szeletekre vágjuk a mozzarellát. A tepsit kiszedjük a sütőből, a padlizsán felét elrendezzük a sütőtálon, és mindegyik darabra egy mozzarellaszeletet fektetünk. Befedjük a paradicsomnegyedekkel, sózzuk, borsozzuk, majd a maradék padlizsánnal, mozzarellával és paradicsommal megismételjük az eljárást. Rászórjuk a kapribogyót, az olívabogyót, a rozmaringot, és visszatesszük a sütőbe még 20 percre.
4. Fenyőmandulával megszórva, melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK