Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tandori csirke grillezett mangó chutneyval

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 evőkanál alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
1 evőkanál paprika
1 ½ teáskanál őrölt kömény
1 ½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt pirospaprika
1 gerezd préselt fokhagyma
4 ½ teáskanál friss reszelt gyömbér

4 közepes nagyságú filézett csirkemell
2 érett mangó (kemény)
1 evőkanál barnacukor
1 evőkanál borecet
1 kis fej vöröshagyma
Köretnek ízlés szerint rizs

 

Elkészítése:

Kis edényben keverd össze a joghurtot a paprikával, a köménnyel, a korianderrel, a pirospaprikával, a fokhagymával, 4 teáskanál gyömbérrel, valamint ½ teáskanál sóval, míg egynemű nem lesz. Ezt a joghurtos keveréket öntsd bele egy pácoló zacskóba, majd a csirkemelleket dobd bele és rázd össze jól. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akkor a legfinomabb, ha legalább 4 óra hosszát hagyod pihenni, ugyanis ennyi idő kell legalább, hogy átvegye a fűszerek ízét.

Míg pácolódik a csirkéd, gondoskodj róla, hogy előkészítsd a grilled közepesen melegre. A mangókat vágd félbe és pucold meg, majd nagyobb darabokra szeleteld fel. Kb. 8 percig grillezd a rácson, majd tedd félre, és ha kihűlt vágd fel nagyobb kockákra.

Egy tálban keverd el a mangókockákat jó alaposan a cukorral, a ecettel, a hagymával, ¼ teáskanál sóval, a gyömbérrel.

Távolítsd el a csirkét a pácléből és csöpögtesd le. Tedd a rostélyra a szeleteket, és szép lassan 20-25 perc alatt süsd meg mindkét oldalát, de csak egyszer fordítsd meg.

Tálaláskor a csirkeszeletekre merj rá a mangós keverékből, mellé pedig rizst.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL