Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sütőtökkrémmel töltött palacsinta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600g sütőtök
2,5dl narancslé
1kk méz
10g apróra vágott gyömbér
100g sovány túró

A palacsintához:
100g liszt
2tojás
2,5dl sovány tej
1 csipet só

Elkészítése:

1. Készítsd el a palacsintatésztát: keverd össze simára a lisztet, a sót, a tojásokat és körülbelül 5 evőkanál tejet, majd lassanként öntsd hozzá a maradék tejet. Fedd le, és 30 percig pihentesd a tésztát.

2. Közben hámozd meg a sütőtököt, szedd ki a magokat és a rostokat, majd a húsát vágd nagy kockákra. 25-30 percig gőzöld.

3. Forrald fel a narancslevet, a mézet és a gyömbért, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd 15 percig, míg a keverék enyhén szirup jellegű nem lesz.

4. Mixeld krémes állagúra a sütőtökkockákat, egy evőkanálnyit adj hozzá a narancslé-méz-gyömbér keverékből, majd keverd bele a túrót.

5. Tapadásmentes bevonatú palacsintasütőben, erős lángon süsd meg a palacsintákat.

6. Melegítsd elő a sütőt 140°C-ra (4-5. fokozat).

7. A palacsintákat töltsd meg a sütőtökkrémmel, hajtsd négybe, tedd tányérra, és melegítsd néhány percig a sütőben. Azonnal tálald desszertként.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL