Hozzávalók:
(4 adaghoz)
400g liszt
42g élesztő
½ tk cukor
4ek olívaolaj
Só
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
2 vöröshagyma
4 húsos paradicsom
1 cukkini
4 articsókaszív, konzerv
75g fekete olajbogyó
Bors
1tk morzsolt kakukkfű
1tk morzsolt oregánó
200g mozzarella
Elkészítése:
1. A kelt tésztához szitáld a lisztet nagy keverőtálba, és nyomj a közepébe egy mélyedést. Morzsold az élesztőt a mélyedésbe, szórj rá ½ tk cukrot, majd kevés langyos vízzel és a tál széléről vett liszttel keverd sűrű tésztává. Hintsd meg még némi liszttel. Keleszd letakarva kb. 20 percig meleg helyen, amíg a felszíne megrepedezik.
2. Adj hozzá 3ek olívaolajat és 1tk sót. Apránként önts hozzá kb. 125ml langyos vizet, és dolgozd össze az elektromos habverő dagasztókarjával. Utána gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett munkalapon addig, amíg már nem ragad. A megfelelő állag eléréséhez szükség esetén adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.
3. Formálj a tésztából gömböt, majd tedd vissza a tálba. Konyharuhával letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percig, amíg a kétszeresére nő.
4. Nyújtsd ki a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, formáld meg a széleket, majd csepegtess rá 1ek olívaolajat.
5. Mosd meg, magozd ki és vágj csíkokra paprikát. Hámozd meg és karikázd fel a vöröshagymát. Mosd meg a paradicsomot, távolítsd el a szárvéget, majd szeleteld fel. A cukkinit hámozd meg, majd szeleteld fel. Csepegtesd le és vágd félbe az articsókaszíveket. Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra (légkeveréses sütő 200°C).
6. Terítsd el a zöldségféléket és az olajbogyót a tésztán. Hintsd meg sóval és borssal, és szórd meg a kakukkfűvel és az oregánóval. Szeleteld fel a mozzarellát, és szintén tedd a tésztára. Süsd a sütőben kb. 30 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK