Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Őszváró palacsinta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Palacsintához:
50 dkg liszt
4 egész tojás
2 ek cukor (el is hagyható)
7 dl tej
5 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
4 ek kristálycukor
6 ek étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:
6 db nagyobb körte
negyed citrom leve
2-3 ek méz
fél csomag mézeskalácsos fűszerkeverék
Vaníliasodó:
fél liter tej
fél csomag vaníliapuding
cukor

Díszítés:
1 ek vaj
5-10 dkg szeletelt mandula

 

 

Elkészítése:

1. A körtét megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd a citromlével és a fűszerkeverékkel feltesszük párolódni. Tíz perc után, levesszük az edény fedelét, hozzáadjuk a mézet, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Az említett tíz perc nem szentírás, a körte érettségétől függ. Akkor vegyük csak le a fedőt, ha már majdnem megpuhult a gyümölcs.

2. A palacsintához a cukrot, a tojásokat, a sót keverőtálba tesszük és kézi habverővel habosra keverjük. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, a vizet az olajat és a tejet.
Forró palacsintasütőben pici olajjal kisütjük a palacsintákat.

3. A sodóhoz megfőzzük a pudingot, ízlés szerinti cukorral, közben a vajon megpirítjuk a mandulát. Nagyon kell vigyázni, alacsony hőfokon pirítsuk, folyamatos rázogatás mellett. Egy pillanatra se hagyjuk magára!

Tálalás:
A tölteléket a palacsintába töltjük, háromszögekre hajtogatjuk, leöntjük a vaníliamártással és megszórjuk az egyik felét pirított mandulával.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL