Hozzávalók:
• 4-5 darab rebarbara
• 25-30 dkg eper
• 3/4 csésze cukor
• 1/3 csésze narancslé
Elkészítés:
Vágd a rebarbarát ujjnyi darabokra. Tisztítsd és mosd meg az epret, ha nagy szemű, vagdosd fel. Tedd a rebarbarát lábosba. Add hozzá a cukrot és a narancslét. Forrald föl, aztán főzd még egy kicsit. Jöhet hozzá az eper. Azzal együtt még egy 10-12 percig forrald, míg meg nem puhul.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK