Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bajor-magyar puffancs lilahagyma-mártással

Szerző:
Szabó Anna

 

Ez a recept tulajdonképpen már egy komplett fogás, melynek elemei külön-külön is felhasználhatóak. Ez esetben én vacsorára készítettem, és így együtt pompás triónak bizonyult.

Hozzávalók:

A bajor burgonya puffancshoz:
500 g apróra reszelt burgonya
1 fej apróra vágott lilahagyma
200 g liszt
3 tojás
só, bors, ízlés szerint
olaj a kisütéshez

A sonkás sajtgolyóhoz:
500 g reszelt sajt
3 tojás
zsemlemorzsa
5-10 deka sonka apró kockákra vágva
olaj a kisütéshez

A lilahagyma-mártáshoz:
2 dl tartár mártás
fél fej lilahagyma, kb. 5 dkg

Elkészítése:

1. A lilahagyma-mártáshoz elkészítjük a tartármártást, majd hozzákeverjük az apróra vágott kockázott lilahagymát. Ezt célszerű először elkészíteni, mert idő kell az ízek összeérésére.

2. A bajor puffancshoz összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal kis halmokat helyezünk egy olajjal felhevített serpenyőbe. A kis halmokat a kanál segítségével ízlés szerinti vastagságúra lapítjuk, majd mindkét oldalát, arany barnára sütjük.

3. A sonkás sajtgolyó elkészítése is roppant egyszerű, ám nagyon is látványos. A sajtot a tojás sárgáját és a sonkát összekeverjük, a tojás fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. Ízlés szerinti nagyságú golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk-, majd forró olajban kisütjük őket. Sonka nélkül is elkészíthető, de akkor ne feledkezzünk meg a sóról. Én azért nem írtam sót a receptbe, mert a házi sonka alapból nagyon sós. Egyébként tetszőlegesen ízesíthető zöldfűszerrel, fokhagymával, vagy bármivel. Eszter sógornőm szokott egy hasonlót készíteni grillezések alkalmával, de még soha nem fordult elő, hogy bármelyik változat negyed óránál többet tartózkodott volna az asztalon...

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL