Hozzávalók:
20dkg vaj
3 tojás
10dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
40dkg liszt
2tk sütőpor
4db nagyobb alma
20dkg porcukor
Elkészítése:
1. Olvaszd meg a vajat, és keverd össze a tojások sárgájával. Add hozzá a cukrot, a citromhéjat és 1 citrom levét. Dolgozd simára, majd add hozzá a lisztet, a sütőport, és keverd simára. A tésztát oszd kétfelé.
2. Az egyik felét kinyújtva tedd a tepsi aljára, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 7-8 percig.
3. Az almákat hámozd meg és reszeld le, a tojásfehérjét 20dkg porcukorral és 1 citrom levével verd kemény habbá. A félig megsült tésztán oszd el a reszelt almát, és simítsd el rajta a habot.
4. A maradék tésztából formálj rudakat, és rácsosan rakd a tetejére. Tedd vissza a sütőbe, és 180°C-on süsd 15 percig, amíg a hab arany barnára sül. (Várd meg, amíg kihűl, akkor lehet szépen szeletelni.)
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK