Hozzávalók:
Készen kapható gyümölcstortaalap
A töltelékhez:
3 tojás
4 tojás sárgája
10dkg kristálycukor
1dl víz
2ek étkezési keményítő
1 lime kifacsart leve
2 citrom kifacsart leve
1-2 teáskanál citromhéj
1ek vaj
Tojáshabhoz:
4 tojásfehérje
½ teáskanál borkősav
1/8 teáskanál só
3dkg kristálycukor
Elkészítése:
1. Tegyél vizet egy duplafalú vízmelegítő edénybe, és melegítsd, amíg forrni kezd. (Ne használj sok vizet, nem érheti el a duplafalú vízmelegítő magasságának 2/3-át.)
2. A tűzről levéve, a vízmelegítő felső edényében verd fel az egész tojásokat és a tojások sárgáját. Öntsd hozzá a vizet, valamint az összekevert lime- és citromlevet.
3. Egy tálkában alaposan keverd össze a cukrot a keményítővel. Add a tojásos keverékhez, és jól keverd össze. Tedd vissza a lobogó vízre, és gyakran megkeverve főzd sűrű krémmé.
4. Add hozzá a citromhéjat a vajjal, és alaposan keverd össze. Hagyd hűlni a tölteléket, amíg elkészíted a tojáshabot.
A tojáshab elkészítése:
1. Alaposan keverd el a borkősavat és a sót a fehérjékkel. Verd fel félkeményre, szórd bele a cukrot, és verj kemény habot. Akkor jó, ha megdöntöd a tálat, és a hab nem csúszik le az oldalán.
2. Tedd a tölteléket a kész pitelapra, spatulával simítsd le.
3. Tisztítsd meg a lapátot, majd a segítségével oszd el a tojáshabot a tölteléken. (Jól tapaszd hozzá a tészta széléhez.)
4. Amikor a hab teljesen beborítja a formát, „vagdosd be” a spatula oldalával. (Ha nem tapasztod oda a tészta széléhez a tojáshabot, sülés közben összehúzódik.)
5. Előmelegített sütőben 175°C-on süsd 10-12 percig, amíg a hab aranybarna színt kap. Vedd ki a sütőből, és tortarácson hagyd szobahőmérsékletűre lehűlni, majd tetszés szerint rakd hűtőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK