Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pikáns meglepetés

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
Készen kapható gyümölcstortaalap

A töltelékhez:
3 tojás
4 tojás sárgája
10dkg kristálycukor
1dl víz
2ek étkezési keményítő
1 lime kifacsart leve
2 citrom kifacsart leve
1-2 teáskanál citromhéj
1ek vaj

Tojáshabhoz:
4 tojásfehérje
½ teáskanál borkősav
1/8 teáskanál só
3dkg kristálycukor

Elkészítése:

1. Tegyél vizet egy duplafalú vízmelegítő edénybe, és melegítsd, amíg forrni kezd. (Ne használj sok vizet, nem érheti el a duplafalú vízmelegítő magasságának 2/3-át.)

2. A tűzről levéve, a vízmelegítő felső edényében verd fel az egész tojásokat és a tojások sárgáját. Öntsd hozzá a vizet, valamint az összekevert lime- és citromlevet.

3. Egy tálkában alaposan keverd össze a cukrot a keményítővel. Add a tojásos keverékhez, és jól keverd össze. Tedd vissza a lobogó vízre, és gyakran megkeverve főzd sűrű krémmé.

4. Add hozzá a citromhéjat a vajjal, és alaposan keverd össze. Hagyd hűlni a tölteléket, amíg elkészíted a tojáshabot.

 

A tojáshab elkészítése:

1. Alaposan keverd el a borkősavat és a sót a fehérjékkel. Verd fel félkeményre, szórd bele a cukrot, és verj kemény habot. Akkor jó, ha megdöntöd a tálat, és a hab nem csúszik le az oldalán.

2. Tedd a tölteléket a kész pitelapra, spatulával simítsd le.

3. Tisztítsd meg a lapátot, majd a segítségével oszd el a tojáshabot a tölteléken. (Jól tapaszd hozzá a tészta széléhez.)

4. Amikor a hab teljesen beborítja a formát, „vagdosd be” a spatula oldalával. (Ha nem tapasztod oda a tészta széléhez a tojáshabot, sülés közben összehúzódik.)

5. Előmelegített sütőben 175°C-on süsd 10-12 percig, amíg a hab aranybarna színt kap. Vedd ki a sütőből, és tortarácson hagyd szobahőmérsékletűre lehűlni, majd tetszés szerint rakd hűtőbe.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL