Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Grace néni reggeli almás muffinja

Szerző:
Szabó Anna
Házias finomság reggelire, ami bármikor elérhető, hiszen ha mondjuk hétvégén megsütsz belőle egy nagyobb adagot, bármikor elővehetsz belőle!

 

Hozzávalók:

20dkg liszt
2kk sütőpor
½ kk só
½ kk szerecsendió (legjobb, ha frissen reszeled
10dkg cukor
10dkg olvasztott vaj
1 felvert tojás
1,2 dl tej
30dkg hámozott, magház nélküli lereszelt alma (reszelt állapotban mérve)

A bevonathoz:
12,5dkg vaj
10dkg cukor
1kk fahéj

Elkészítése:

1. Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, és a szerecsendiót. Egy másik tálkában keverd össze a cukrot az olvasztott vajjal. Hagyd a vajat szobahőmérsékleten hűlni.

2. Add a cukros vajhoz a tojást, a tejet és a reszelt almát, és jól keverd össze. Ezek után keverd bele az előkészített száraz hozzávalókat.

3. Egy 12 darabos muffintepsi vajjal jól kikent mélyedéseit kétharmadig töltsd meg tésztával, és 200°C-on süsd 20-25 percig. 10 percig hagyd a muffinokat a tepsiben hűlni, majd szedd ki őket.

4. A bevonathoz olvaszd fel a vajat egy tálkában. Keverd össze a cukrot a fahéjjal egy másik tálkában. Hempergesd meg a muffinokat előbb az olvasztott vajban, majd a fahéjas cukorban.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL