Hozzávalók:
20dkg liszt
2kk sütőpor
½ kk só
½ kk szerecsendió (legjobb, ha frissen reszeled
10dkg cukor
10dkg olvasztott vaj
1 felvert tojás
1,2 dl tej
30dkg hámozott, magház nélküli lereszelt alma (reszelt állapotban mérve)
A bevonathoz:
12,5dkg vaj
10dkg cukor
1kk fahéj
Elkészítése:
1. Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, és a szerecsendiót. Egy másik tálkában keverd össze a cukrot az olvasztott vajjal. Hagyd a vajat szobahőmérsékleten hűlni.
2. Add a cukros vajhoz a tojást, a tejet és a reszelt almát, és jól keverd össze. Ezek után keverd bele az előkészített száraz hozzávalókat.
3. Egy 12 darabos muffintepsi vajjal jól kikent mélyedéseit kétharmadig töltsd meg tésztával, és 200°C-on süsd 20-25 percig. 10 percig hagyd a muffinokat a tepsiben hűlni, majd szedd ki őket.
4. A bevonathoz olvaszd fel a vajat egy tálkában. Keverd össze a cukrot a fahéjjal egy másik tálkában. Hempergesd meg a muffinokat előbb az olvasztott vajban, majd a fahéjas cukorban.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK