Hozzávalók:
A tésztához:
100g étcsokoládé
20g vaj
4 tojás
125g cukor
Só
100g liszt
50g étkezési keményítő
½ tk. sütőpor
A töltelékhez:
6 piros zselatinlap
500g szeder
80g cukor
500ml tejszín
Ezenkívül:
Cukor a szóráshoz
100g reszelt étcsokoládé
Elkészítése:
1. Olvasszuk meg a csokoládét és a vajat. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük habosra a tojássárgáját 4 ek meleg vízzel, cukorral és 1 csipet sóval. Adjuk hozzá a csokoládés vajat, és verjük fel. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és forgassuk a csokoládés keverékbe. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral. Szitáljuk a tojásos csokoládémasszára, és óvatosan keverjük bele.
2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Béleljünk ki egy (28cm átmérőjű) tortaformát sütőpapírral. Töltsük a piskótatésztát a tortaformába, és simítsuk el. Süssük kb. 20 percig a középső rácson. Borítsuk ki cukorral a megszórt konyharuhára. Vegyük le a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni a piskótát.
3. A töltelékhez időközben áztassuk be a zselatint a csomagoláson lévő leírás szerint. Mossuk és szárítsuk meg a szederszemeket, majd válogassuk ki és a cukorral együtt pürésítsük (tegyünk félre néhányat a díszítéshez). Nyomkodjuk ki a zselatint, majd alacsony hőmérsékleten olvasszuk meg. Keverjük a folyékony zselatint a szederpürébe. Verjük fel a tejszínt, és óvatosan forgassuk a pürébe.
4. Vágjuk félbe a piskótát vízszintesen, és helyezzük az alját egy tortakarikába. A szedres tejszín felét kenjük a tortalapra, és simítsuk el, a maradék szedres tejszínt tegyük a hűtőbe. Fektessük a krémre a piskóta tetejét, és óvatosan nyomkodjuk le. Tegyük a tortát 3-4 órára a hűtőszekrénybe.
5. Tálalás előtt távolítsuk el a tortakarikát, majd vonjuk be a torta minden oldalát a maradék szedres-tejszínes krémmel. Szórjuk meg a torta oldalát csokoládéreszelékkel, és díszítsük a tetejét a szederszemekkel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK