Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
90g cukor
1 tasak vaníliás cukor
Só
90g liszt
A töltelékhez:
9 zselatinlap
1 citrom leve
2 tojás, só
400ml tejszín, 250g cukor
1 tasak vaníliás cukor
500g túró
Ezenkívül:
Vaj a formához
Porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
1. A tésztához verjük a tojásokat 1 perc alatt habosra 3ek langyos vízzel. Keverjük össze a cukrot és a vaníliás cukrot, és kb. 4 perc alatt adjuk apránként a tojásos masszához. Szórjunk bele 1 csipet sót, és keverjük össze. Szitáljuk át a lisztet, majd apránként adjuk a tojásos masszához, és óvatosan forgassuk bele, hogy ne essen össze a habos massza.
2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy (26cm átmérőjű) tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral (a peremét ne vajazzuk!). Öntsük a tésztát a formába, és süssük kb. 25-30 percig a középső rácson. Vegyük ki rögtön a süteményt a formából. Tegyük rácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.
3. Közben áztassuk be a töltelékhez a zselatint a csomagoláson lévő leírás szerint, majd nyomkodjuk ki, és alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel egy lábasban. Hagyjuk hűlni, majd keverjük bele a citromlevet.
4. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük habosra a tojásfehérjét 1 csipet sóval. Verjük fel a tejszínt 150g cukorral. A tojássárgáját verjük habosra a maradék cukorral. Keverjük bele a túrót. Adjuk hozzá a zselatint. Forgassuk bele a felvert tejszínt és a tojásfehérjét is.
5. Vágjuk félbe a piskótát vízszintesen, helyezzük a tortalap alját egy tortakarikába. Kenjük rá a tejszínes túrót. Fektessük rá a felső tortalapot, és óvatosan nyomkodjuk le. Helyezzük a tortát 3-4 órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt vegyük ki a tortakarikából, majd hintsük meg a tortát vastagon porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK