Hozzávalók:
A tésztához:
140g étcsokoládés tortabevonó
75g vaj
6 tojás
Só
180g cukor
100g liszt
50g étkezési keményítő
2tk sütőpor
A töltelékhez:
800g meggy
40g étkezési keményítő
20g cukor
100ml meggylé
800ml tejszín
3 tasak vaníliás cukor
Ezenkívül:
100g reszelt étcsokoládé
16 kandírozott cseresznye
Elkészítése:
1. Olvasszuk fel a tortabevonót és a vajat vízfürdőben, majd hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
2. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét 1 csipet sóval. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. A még folyékony tortabevonót adjuk a cukros tojássárgájához, majd óvatosan forgassuk össze a tojásfehérjehabbal. Szitáljuk a lisztet a keményítővel és a sütőporral együtt a masszára, és lazán keverjük el. Töltsük a tésztát sütőpapírral kibélelt (26cm átmérőjű) tortaformába. Süssük 40-45 percig a sütőben. Vegyük ki a piskótát a formából, és rácsra téve hagyjuk hűlni.
3. Vágjuk vízszintesen három lapba a piskótát. Csepegtessük le a meggyet egy szűrőben, és tegyünk félre 500ml-t a levéből. Keverjük össze az étkezési keményítőt a cukorral, és keverjük simára egy kevés meggylével. A maradék levet forraljuk fel, adjuk hozzá a keményítőt, majd forraljuk fel újra.
4. Tegyük bele a meggyet, és hagyjuk kicsit hűlni. Adjuk hozzá a meggylé felét. Csepegtessük le a két tortalapot a meggylével (kivéve 2ek.), osszuk el rajtuk egyenlően a meggyet, majd hűtsük ki, és hagyjuk megszilárdulni.
5. Verjük fel a tejszínt a vaníliás cukorral. Helyezzük az egyik piskótalapot egy tortalapra, és kenjük be a tejszínhab negyedével. Tegyük rá a második piskótalapot, és kenjük be a tejszín második negyedével. Fedjük be az utolsó piskótalappal. Csepegtessünk rá 2ek meggylevet.
6. Vonjuk be kívülről a tortát a maradék tejszínnel, de a díszítéshez tegyük egy részét habzsákba. Szórjuk meg a torta oldalát és a tetejét reszelt csokoládéval, majd díszítsük a tetejét tejszínpöttyökkel. Tegyük még kívánatosabbá néhány kandírozott cseresznyével.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK