Hozzávalók:
A tésztához:
140g étcsokoládés tortabevonó
75g vaj
6 tojás
Só
180g cukor
100g liszt
50g étkezési keményítő
2tk sütőpor
A töltelékhez:
800g meggy
40g étkezési keményítő
20g cukor
100ml meggylé
800ml tejszín
3 tasak vaníliás cukor
Ezenkívül:
100g reszelt étcsokoládé
16 kandírozott cseresznye
Elkészítése:
1. Olvasszuk fel a tortabevonót és a vajat vízfürdőben, majd hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
2. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét 1 csipet sóval. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. A még folyékony tortabevonót adjuk a cukros tojássárgájához, majd óvatosan forgassuk össze a tojásfehérjehabbal. Szitáljuk a lisztet a keményítővel és a sütőporral együtt a masszára, és lazán keverjük el. Töltsük a tésztát sütőpapírral kibélelt (26cm átmérőjű) tortaformába. Süssük 40-45 percig a sütőben. Vegyük ki a piskótát a formából, és rácsra téve hagyjuk hűlni.
3. Vágjuk vízszintesen három lapba a piskótát. Csepegtessük le a meggyet egy szűrőben, és tegyünk félre 500ml-t a levéből. Keverjük össze az étkezési keményítőt a cukorral, és keverjük simára egy kevés meggylével. A maradék levet forraljuk fel, adjuk hozzá a keményítőt, majd forraljuk fel újra.
4. Tegyük bele a meggyet, és hagyjuk kicsit hűlni. Adjuk hozzá a meggylé felét. Csepegtessük le a két tortalapot a meggylével (kivéve 2ek.), osszuk el rajtuk egyenlően a meggyet, majd hűtsük ki, és hagyjuk megszilárdulni.
5. Verjük fel a tejszínt a vaníliás cukorral. Helyezzük az egyik piskótalapot egy tortalapra, és kenjük be a tejszínhab negyedével. Tegyük rá a második piskótalapot, és kenjük be a tejszín második negyedével. Fedjük be az utolsó piskótalappal. Csepegtessünk rá 2ek meggylevet.
6. Vonjuk be kívülről a tortát a maradék tejszínnel, de a díszítéshez tegyük egy részét habzsákba. Szórjuk meg a torta oldalát és a tetejét reszelt csokoládéval, majd díszítsük a tetejét tejszínpöttyökkel. Tegyük még kívánatosabbá néhány kandírozott cseresznyével.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK