Ezt a likőrt a bajor-magyar monarchia nevű pohárkrémem ihlette, aminek az ízvilága teljesen magával ragadott engem, így biztos vagyok benne, hogy távolról sem ez lesz az utolsó monarchia-receptem, mert ezúttal sem okozott csalódást a lágy gesztenye és az egzotikus vanília katartikus találkozása. De lássuk, hogyan is készül.
Hozzávalók:
5 dl tej, vagy tejszín
3 dl 40%-os alkohol, esetemben a rum volt a kiválasztott, de a vodka is tökéletesen megfelel
3 tojás sárgája
1 mirelit gesztenyepüré
1 rúd vanília (vagy vaníliaroma, jobb híján)
15-20 dkg cukor
Elkészítése:
1. A tejet a hosszában felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd turmixgép segítségével elvegyítjük a tejjel.
2. Végül összeturmixoljuk a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát a rummal, és óvatosan a tejes keverékhez adjuk.
3. Üvegbe töltjük, aki úgy érzi egy szűrőn átöntheti, de szerintem túl sok finom gesztenye akad fenn a művelet által a „szitán”, amit én nem feltétlenül tartok egy nyereséges vállalkozásnak. Mondhatnám, nagy kár lenne érte részemről.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK