Hozzávalók:
A tésztához:
100 g túró (német krémes változat, vagy ha hazai, akkor alaposan krémesítsük egy mixer segítségével)
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
70 ml tej
5 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
A feltéthez:
1 kis doboz tejföl
1 tojás sárgája
1 marék apróra vágott házi sonka (kb. 100 g)
fél fej lilahagyma apróra vágva
1 marék reszelt sajt
kevés só
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Akkor jó, ha már nem ragad annyira, de ha egy kicsit hűtőbe tesszük, akkor ez a probléma alapból megszűnik, ha a túró minősége miatt, mégsem sikerül előállítanunk az ideális szilárdságú tésztát.
2. Én egy speciális szilikonból készült quiche formát használtam, de teljesen megfelel a muffin forma is. A lényeg az, hogy kinyújtjuk a tésztát kb. 1 centi vastagságúra. Én szeretem a vastagabb tésztát, aki nem rajong érte, nyújthatja vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljebb fog jönni.
3. Korongokat szaggatunk a kinyújtott tésztából, ez legyen 1 centivel nagyobb átmérőjű, mint a mélyedés, amibe majd kerül.
4. A feltéteket a reszelt sajton kívül összekeverjük, a mélyedésekbe töltjük, majd meghintjük a reszelt sajttal, és mehet a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Türelmes várakozást mindenkinek, mert a konyhát betöltő illat megzavarhatja az időérzékünket, így a percek óráknak tűnhetnek.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK