Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bajor-magyar mini quiche

Szerző:
Szabó Anna



Hozzávalók:

A tésztához:
100 g túró (német krémes változat, vagy ha hazai, akkor alaposan krémesítsük egy mixer segítségével)
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
70 ml tej
5 evőkanál étolaj
1 teáskanál só

A feltéthez:
1 kis doboz tejföl
1 tojás sárgája
1 marék apróra vágott házi sonka (kb. 100 g)
fél fej lilahagyma apróra vágva
1 marék reszelt sajt
kevés só

 

 

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Akkor jó, ha már nem ragad annyira, de ha egy kicsit hűtőbe tesszük, akkor ez a probléma alapból megszűnik, ha a túró minősége miatt, mégsem sikerül előállítanunk az ideális szilárdságú tésztát.

2. Én egy speciális szilikonból készült quiche formát használtam, de teljesen megfelel a muffin forma is. A lényeg az, hogy kinyújtjuk a tésztát kb. 1 centi vastagságúra. Én szeretem a vastagabb tésztát, aki nem rajong érte, nyújthatja vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljebb fog jönni.

3. Korongokat szaggatunk a kinyújtott tésztából, ez legyen 1 centivel nagyobb átmérőjű, mint a mélyedés, amibe majd kerül.

4. A feltéteket a reszelt sajton kívül összekeverjük, a mélyedésekbe töltjük, majd meghintjük a reszelt sajttal, és mehet a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Türelmes várakozást mindenkinek, mert a konyhát betöltő illat megzavarhatja az időérzékünket, így a percek óráknak tűnhetnek.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL