Hozzávalók:
Tésztához:
20dkg liszt
15dkg mák
1csomag sütőpor
20dkg porcukor
1 csipet só
1,5 dl tej
1,5dl napraforgó olaj
2 tojás
1cs vaníliás cukor
1 citrom héja
Krémhez:
4dl tej
5ek kristálycukor
15dkg margarin
1csomag vaníliás pudingpor
Táblás csokoládé a tetejére
Elkészítése:
1. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét 5dkg porcukorral verd kemény habbá. A sárgáját keverd el 5dkg porcukorral, sóval, az összes olajjal és tejjel.
2. Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a vaníliás cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport és a citrom reszelt héját.
3. A lisztes keverékhez add hozzá a tojássárgás masszát, majd óvatosan forgasd bele a fehérje kemény habját.
4. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Közben vajazz ki egy tepsit, majd öntsd bele a masszát. Süsd az előmelegített tésztát, míg nem ragad a massza tűpróbánál, majd tedd félre hűlni.
5. Készítsd el a krémet a tetejére: a pudingport főzd fel a tejjel, a cukorral. Ha kész, tedd félre hűlni. Amíg langyos keverd hozzá a margarint.
6. A kihűlt tésztára kend rá a krémet, majd díszítésként reszeld rá a csokit.
OLVASS TOVÁBB!
A legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROMinden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK