Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Citromhabos mákszelet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
15dkg liszt
15dkg mák
4 tojássárgája
2dl tej
1 citrom
1ek szódabikarbóna
Édes-savanyú lekvár (ribizli, meggy… ízlés szerint)

A citromhabhoz:
4 tojásfehérje
10dkg porcukor
½ citrom leve

 

Elkészítése:

1. A puha vajat és a cukrot egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá egyesével a tojássárgájákat, és jól dolgozd el.

2. Keverd össze – egy másik tálban – a lisztet a mákkal, szódabikarbónával, és reszeld bele az alaposan megmosott citrom héját.

3. Apránként add a liszthez a tejet és a vajas keveréket, lehetőség szerint váltásban a kettőt. Vagyis mindig mikor a liszt felvett már egy kis tejet, utána jöhet kevéske vajas keverék, és így tovább, míg el nem fogynak.

4. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki – vagy bélelj sütőpapírral – egy tepsit.

5. Öntsd a tésztát a tepsibe, majd süsd aranybarnára. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát! A sütőt még ne kapcsold ki.

6. A citromhabhoz verd habosra a tojásfehérjét, majd add hozzá kanalanként a porcukrot és a citromlevet. Semmiképpen sem kell keményre verni a habot, sőt, vigyázz rá, nehogy túlverd.

7. A tésztát először kend meg a lekvárral, majd ezután kend el rajta a habot. Tedd vissza a sütőbe, süsd további 5 percig, majd a sütő lekapcsolása után, hagyd, hogy bent hűljön ki. Ettől tovább szárad a tetején a citromos hab.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL