Hozzávalók:
A tésztához:
15dkg liszt
15dkg mák
4 tojássárgája
2dl tej
1 citrom
1ek szódabikarbóna
Édes-savanyú lekvár (ribizli, meggy… ízlés szerint)
A citromhabhoz:
4 tojásfehérje
10dkg porcukor
½ citrom leve
Elkészítése:
1. A puha vajat és a cukrot egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá egyesével a tojássárgájákat, és jól dolgozd el.
2. Keverd össze – egy másik tálban – a lisztet a mákkal, szódabikarbónával, és reszeld bele az alaposan megmosott citrom héját.
3. Apránként add a liszthez a tejet és a vajas keveréket, lehetőség szerint váltásban a kettőt. Vagyis mindig mikor a liszt felvett már egy kis tejet, utána jöhet kevéske vajas keverék, és így tovább, míg el nem fogynak.
4. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki – vagy bélelj sütőpapírral – egy tepsit.
5. Öntsd a tésztát a tepsibe, majd süsd aranybarnára. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát! A sütőt még ne kapcsold ki.
6. A citromhabhoz verd habosra a tojásfehérjét, majd add hozzá kanalanként a porcukrot és a citromlevet. Semmiképpen sem kell keményre verni a habot, sőt, vigyázz rá, nehogy túlverd.
7. A tésztát először kend meg a lekvárral, majd ezután kend el rajta a habot. Tedd vissza a sütőbe, süsd további 5 percig, majd a sütő lekapcsolása után, hagyd, hogy bent hűljön ki. Ettől tovább szárad a tetején a citromos hab.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK