Hozzávalók:
A tésztához:
10dkg barna cukor
20dkg darált mák
10db tojásfehérje
A krémhez:
½ dl tej
4db tojássárgája
2dl tejszín
10dkg cukor
7dkg kukoricakeményítő
Vaníliaaroma
1db citrom reszelt héja
Táblás csokoládé a tetejére
Elkészítése:
1. Készítsd el a tölteléket a következő módon: melegítsd meg a tejet. Közben a cukorral, a keményítővel, a reszelt citromhéjjal keverd el a tojássárgáját. Az időközben felforrt tejből pár evőkanálnyi adj a tojássárgájás keverékhez, gyorsan keverd el benne, hogy ne legyen ideje összeugrani a tojássárgájáknak - ezzel megemeled a hőfokát. Utána az egészet öntsd át a tejbe, és folytonos kevergetéssel sűrítsd be. Amikor már besűrűsödött, tedd félre hűlni.
2. Készítsd el a tésztát: a tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan, nagyjából három külön adagban add hozzá a barna cukrot. A darált mákkal ugyanígy járj el.
3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, vajazz-lisztezz ki egy tepsit, majd öntsd bele a masszát.
4. Ha már kihűlt a tejes krémed teljesen, verd fel a tejszínt és óvatos, laza mozdulatokkal add hozzá.
5. A közben kisült tésztalapot vágd kettő-három lapra. Egyenként kend meg a krémmel, a tejét szintén, és erre szórd a reszelt csokoládét.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK