Hozzávalók:
1 kocka margarin
30dkg liszt
25dkg túró
4 tojássárgája
20dkg cukor
Olaj
Ízlés szerint lekvár és/ vagy porcukor
Elkészítése:
1. Öntsd egy tálba a margarint, a lisztet, a túrót, a tojások sárgáját és a cukrot. Gyúrd össze jó alaposan.
2. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, majd szaggasd ki pogácsaszaggatóval.
3. Süsd felhevített olajban világosra, majd szedd papírtörlővel kibélelt tálba. (A papírtörlő segít, hogy ne szívja meg magát olajjal a fánk.)
4. Tálaláskor adj mellé porcukrot vagy lekvárt.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK