Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Waldorf-saláta

Szerző:
Szabó Anna
Ha még mindig érzed az ünnepi falatok súlyos hatását testeden, íme egy finom, laktató mégis könnyed saláta, ami vitaminraktáraidat is feltölti!

 

Hozzávalók:
(4 főre)

30dkg zsenge zellergumó
1 kiskanál só
1 citrom
10dkg dióbél
10-12 evőkanál majonéz
2 közepes alma (kb. 35dk)
Csipetnyi Cayenne-bors
1dl habtejszín

A tálaláshoz: fél fej saláta


Elkészítése:

1. A zellert meghámozzuk, vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Lábasban 5dl vizet forralunk, megsózzuk, fél citrom levével ízesítjük, a zellert beleszórjuk, és a tűzről levéve, lefedve hűlni hagyjuk.

2. Egy másik lábasban újabb 5dl vizet forralunk, a diót beleszórjuk, majd leszűrjük, és vékony, barna héját lefejtjük (így szól az eredeti recept, de ez a pepecs művelet el is maradhat). Néhány szemet a díszítéshez félreteszünk, a többit két-három vágással durvára daraboljuk, és a majonézbe keverjük.

3. Az almát jól megmossuk, megtöröljük, majd a zellerhez hasonló csíkokra metéljük, azonnal citromlevet csöpögtetünk rá, nehogy megbarnuljon, és a leszűrt, jól lecsöpögtetett zellerrel együtt a majonézbe keverjük.

4. Ha kell, utána sózunk, esetleg szűrt citromlével ízesítjük. Cayenne-borssal fűszerezzük, végül a habbá vert tejszínt beleforgatjuk. Jól lehűtjük. Tálaláskor kúpszerűen tálra halmozzuk, metéltre vágott fejes salátával körbeszórjuk, és a félretett dióval díszítjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL