Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Marhapörkölt

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(4 főre)

60dkg kicsontozott marhalábszár esetleg – lapocka
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott kiskanál pirospaprika
1 kiskanál só
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 kiskanál Piros Arany csípős paprikakrém vagy Erős Pista nyers, darált csípős paprika
1-1 paradicsom és paprika (helyettük 3-4 evőkanál eltett lecsó is lehet)

Elkészítése:

1. A húst megmossuk, majd – miután a nedvességet leitattuk róla – 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az olajban, egy lábasban megpirítjuk, vagyis addig sütjük, amíg a lábszár körös-körül ki nem fehéredik, a hagyma pedig aranysárga nem lesz.

2. Ekkor a pirospaprikával meghintjük, egy kevés vízzel (kb. 1,5dl) felöntjük, és kb. 1 kiskanál sóval ízesítjük, a köménymaggal és a cseresznyepaprikával fűszerezzük.

3. A paradicsom szárát kimetsszük, a paprikát kicsumázzuk, mindkettő húsát apróra vágjuk, és a húshoz keverjük. Ha lecsót használunk, akkor azt is föl kell aprítani. A lábast lefedjük, és a húst kis lángon kb. 1,5 óra alatt vajpuhára pároljuk; közben néha megkeverjük, és ha ezalatt zsírjára sülne, egy kevés vizet mindig aláöntünk. Köretnek tarhonya, galuska vagy sós burgonya illik hozzá.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL