Hozzávalók:
(4 főre)
4 szelet (egyenként 15dkg-os) érlelt bélszín vagy hátszín
Só
A narancsmázhoz:
2,5dl 100%-os narancslé
1,5dl ketchup
1dl 100%-os citromlé
1dl méz
2 evőkanál mustár
1 evőkanál Worcester-mártás
1 csapott evőkanál reszelt narancshéj
1 mokkáskanál különleges pirospaprika
1 nagyobb gerezd présen áttört fokhagyma
Elkészítése:
1. A kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, és 3-4 napig érleljük.
2. A narancsmázhoz az összes hozzávalót kis lábasba töltjük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 10 percig felforraljuk. Akkor jó, ha ezalatt a felére beforr – így kb. 3,5dl lesz belőle –, és mártásszerűen besűrűsödik.
3. A húst kissé megsózzuk, a narancsmázzal vékonyan megkenjük, és vasserpenyőben vagy rostsütőben oldalanként 3-3 percig sütjük. Tálaláskor a maradék narancsmázat is rácsorgatjuk. Különböző, vajon megforrósított gyümölcsökkel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK