Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Narancsmázas marhasült

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(4 főre)

4 szelet (egyenként 15dkg-os) érlelt bélszín vagy hátszín

A narancsmázhoz:
2,5dl 100%-os narancslé
1,5dl ketchup
1dl 100%-os citromlé
1dl méz
2 evőkanál mustár
1 evőkanál Worcester-mártás
1 csapott evőkanál reszelt narancshéj
1 mokkáskanál különleges pirospaprika
1 nagyobb gerezd présen áttört fokhagyma

Elkészítése:

1. A kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, és 3-4 napig érleljük.

2. A narancsmázhoz az összes hozzávalót kis lábasba töltjük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 10 percig felforraljuk. Akkor jó, ha ezalatt a felére beforr – így kb. 3,5dl lesz belőle –, és mártásszerűen besűrűsödik.

3. A húst kissé megsózzuk, a narancsmázzal vékonyan megkenjük, és vasserpenyőben vagy rostsütőben oldalanként 3-3 percig sütjük. Tálaláskor a maradék narancsmázat is rácsorgatjuk. Különböző, vajon megforrósított gyümölcsökkel tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL