Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokoládéhabos torta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
16 szelethez

A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál finomliszt

A krémhez:
1 csomag főzni való vaníliás vagy csokoládé ízű pudingpor
3 dl tej
3 púpozott evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
10dkg étcsokoládé
5dkg margarin
3dl habtejszín
1 csomag habfixáló por

A tetejére: 8-10dkg étcsokoládé

Elkészítése:

1. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig elkeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.

2. Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.

3. Egy nagy tepsit vagy tortaformát kivajazunk, belisztezünk vagy sütővel kibélelünk. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb. 20 perc alatt megsütjük. (Tortaforma esetén 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélén a forma falától kezd elválni.)

4. A krémhez a pudingport a tejjel és a kétféle cukorral egy lábasba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről lehúzva a csokoládét beletördeljük, a vajat beledobjuk. Ha fölolvadtak, jól elkeverjük.

5. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal a már kihűlt csokoládés krémbe forgatjuk.

6. A tortakorongot lapjában 3 egyenlő részre vágjuk, majd a csokoládés habbal megtöltjük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, végül a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL