Hozzávalók:
50dkg durumtészta
2 fej brokkoli, rózsáira bontva
1 nagy, piros húsú paprika, apróra vágva
2 sárgarépa, felkarikázva
4 csésze zsírszegény tej
¼ csésze kukoricakeményítő
1 kiskanál őrölt mustármag
50dkg extra erős ízű, sovány cheddar sajt, lereszelve
¼ csésze búzacsíra
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Egy 23x33 cm-es, magas falú tepsit vagy sütőtálat kenj ki vékonyan olajjal.
2. Egy lábasban főzd ki a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A főzés vége előtt 2 perccel add hozzá a brokkolit, a paprikát és a répát. Amikor megfőtt a tészta és vele a zöldség, szűrőbe átborítva csurgasd le róluk a vizet, majd tegyed vissza az ételt a lábosba.
3. Közben egy kisebb edényben keverd össze a tejet, a keményítőt és a mustárőrleményt. Közepes lángon kezdd el melegíteni. Rakd bele a sajtot, és főzd tovább kb. 3 percig, hogy besűrítse a szószt.
4. Öntsd a zöldséges tésztára, jól keverd össze vele, majd az egészet borítsd át a tepsibe (sütőtálba), és szórd meg a búzacsírával. 45 percen át süsd, míg a sajtszósz rotyogni kezd.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK