Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kiadós zöldségragu

Szerző:
Szabó Anna
Tökéletes megtestesítője az egészséges és laktató vacsorának!


Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma, felaprítva
2 zellerszár, felszeletelve
2 sárgarépa, felkarikázva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál balzsamecet
70dkg előre felvágott, kimagozott sonkatök
25dkg zöldbab, félbevágva
3 és ½ csésze csirkehúsalaplé
½ kiskanál morzsolt zsálya
1 piros csemegepaprika, felaprítva
2 csésze szeletelt shiitake-gomba
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál méz

Elkészítése:

1. Egy nagy lábasban, közepes lángon hevítsd fel az olajat. Tegyél bele először vöröshagymát és zellert, pirítsd 3 percig, majd a répát meg a fokhagymát, pirítsd tovább 2 percig, azután öntsd rá az ecetet, és tovább melegítve kb. 1 percen át kavargassuk az ételt, hogy a zöldségek ne ragadjanak le.

2. Tegyed bele a tököt, a babot és a zsályát, majd lassú tűzön főzd 15 percen át, míg a tök puhulni kezd. Ekkor rakd bele a paprikát meg a gombát, és főzd még 5-10 percig, amíg minden zöldség megpuhul.

3. Egy kis tálban keverd össze a mustárt a mézzel, csorgasd a raguba, és egyenletesen kavard el benne.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL