A kelbimbó rákellenes hatású, oldható rostjai pedig csökkentik a koleszterinszintet. Ebben a receptben kétféle édes hagyma lágyítja erős, karakteres ízét, amely miatt sokan nem szeretik ezt a zöldséget.
Hozzávalók:
50dkg kelbimbó megtisztítva, félbevágva
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes méretű édes fehérhagyma, hosszában félbevágva, felszeletelve
1 evőkanál friss, apróra vágott vagy 1 kiskanál szárított kakukkfű
½ kiskanál só
1 evőkanál fehér balzsamecet
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Nagy lábosban, közepesnél erősebb tűzön forralj fel egyujjnyi vizet. Tegyél a lábosba gőzölőkosarat, és rakd bele a kelbimbót. A hőfokot vedd le közepesre. Fedő alatt párold kb. 7 percig a zöldséget, hogy kívül ropogós maradjon.
2. Eközben egy nagy serpenyőben, közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Kavargatva fonnyaszd üvegesre a kétféle hagymát kb. 4 perc alatt. Add hozzá a kakukkfűt és a sót, a lángot vedd lejjebb, majd melegítsd az elegyet további 10 percen át, amíg minden zöldség barnára és egészen puhára fonnyad. Kavard hozzá az ecetet.
3. Szedd át a kelbimbót egy tálba, öntsd rá a hagymás-fűszeres elegyet, majd keverd össze.
141kcal, 5g fehérje, 18g szénhidrát, 6g élelmi rost, 7g zsír (ebből 1g telített), 8mg koleszterin, 333mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK