Hozzávalók:
6dl finomliszt
2 ½ teáskanál sütőpor
1dl cukor
100g kockamargarin vagy vaj
1 tojás
2dl tej
1dl mazsola
½ dl aprított kandírozott narancshéj
A kenéshez és díszítéshez:
1 enyhén felvert tojás
Gyöngycukor
Elkészítése:
1. Keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukrot. A vajat darabold a lisztes keverékbe. Verd fel a tojást a tejjel, majd könnyedén kevergetve öntsd a liszthez. Keverd bele a gyümölcsöt. A tésztából kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsiben formáljunk koszorút, majd kicsit kend meg felvert tojással. Szórd meg gyöngycukorral.
2. A sütő középső rácsán 15-20 percig süsd. Még aznap tálald fel.
A sütő hőmérséklete: 200°C, légkeveréses 175°C.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK