Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gyors koszorú

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

6dl finomliszt
2 ½ teáskanál sütőpor
1dl cukor
100g kockamargarin vagy vaj
1 tojás
2dl tej
1dl mazsola
½ dl aprított kandírozott narancshéj

A kenéshez és díszítéshez:
1 enyhén felvert tojás
Gyöngycukor

Elkészítése:

1. Keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukrot. A vajat darabold a lisztes keverékbe. Verd fel a tojást a tejjel, majd könnyedén kevergetve öntsd a liszthez. Keverd bele a gyümölcsöt. A tésztából kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsiben formáljunk koszorút, majd kicsit kend meg felvert tojással. Szórd meg gyöngycukorral.

2. A sütő középső rácsán 15-20 percig süsd. Még aznap tálald fel.

A sütő hőmérséklete: 200°C, légkeveréses 175°C.

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL