Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Káposztasaláta narancsos-szezámos öntettel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

¼ pohár friss narancslé
2 evőkanál rizsborecet
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
½ kiskanál só
2 evőkanál sötét szezámolaj
1 fej kínai káposzta, legyalulva
3 sárgarépa lereszelve
1 köteg zöldhagyma, vékonyan felkarikázva
2 evőkanál pirított szezámmag

Elkészítése:

Egy nagy tálban keverd össze a narancslét az ecettel, a gyömbérrel, a fokhagymával, a sóval és az olajjal. Tedd bele a káposztát, a répát és a hagymát, majd jól rázd össze. Hagyd állni – szobahőmérsékleten fél órát vagy hűtőben 2 órát. Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal.

98kcal (412kJ), 2g fehérje, 9g szénhidrát, 3g élelmi rost, 6g zsír (ebből 1g telített), 0mg koleszterin, 229mg nátrium

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL