Hozzávalók:
¼ csésze balzsamecet
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál méz
¼ kiskanál só
¼ kiskanál bors
2 evőkanál étkezési lenolaj
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 fej brokkoli
1 kis lilahagyma, vékony cikkelyekre vágva
½ csésze pirított tört mandula
½ csésze aszalt áfonya
12dkg morzsolt kecskesajt
Elkészítése:
1. Egy nagy tálban keverd össze az ecetet a mustárral, a mézzel, a sóval és a borssal, majd a kétféle olajjal. Tedd félre.
2. A brokkoli kis fejeit tördeld le, és tedd az öntetbe. A szárak végét vágd le, a külső héját húzd le róluk, és robotgépben vagy kézzel aprítsd össze őket.
3. Rakd a salátástálba az összezúzott brokkoliszárakat, a hagymát meg az áfonyát is, majd jól keverd össze. Sajttal megszórva tálald.
333kcal (1399kJ), 12g fehérje, 33g szénhidrát, 7g élelmi rost, 20g zsír (ebből 4g telített), 9mg koleszterin, 303mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Örökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
GASZTRO5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
Ettől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
GASZTROVissza a gyökerekhez: íme, a legegészségesebb fajták!
Aki szeretné, hogy jól működjön az immunrendszere, annak kötelező megismerkedni velük. Összeszedtünk mindent ezekről a kevéssé ismer...
GASZTROSajtos, baconos burgonya - Egyszerű és finom!
Ha valami egyszerű fogást keresel, akkor a lehető legjobb helyen jársz. Íme, egy nagyon könnyű recept, melyhez főként burgonyára, sajtr...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD