Hozzávalók:
¼ csésze balzsamecet
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál méz
¼ kiskanál só
¼ kiskanál bors
2 evőkanál étkezési lenolaj
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 fej brokkoli
1 kis lilahagyma, vékony cikkelyekre vágva
½ csésze pirított tört mandula
½ csésze aszalt áfonya
12dkg morzsolt kecskesajt
Elkészítése:
1. Egy nagy tálban keverd össze az ecetet a mustárral, a mézzel, a sóval és a borssal, majd a kétféle olajjal. Tedd félre.
2. A brokkoli kis fejeit tördeld le, és tedd az öntetbe. A szárak végét vágd le, a külső héját húzd le róluk, és robotgépben vagy kézzel aprítsd össze őket.
3. Rakd a salátástálba az összezúzott brokkoliszárakat, a hagymát meg az áfonyát is, majd jól keverd össze. Sajttal megszórva tálald.
333kcal (1399kJ), 12g fehérje, 33g szénhidrát, 7g élelmi rost, 20g zsír (ebből 4g telített), 9mg koleszterin, 303mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK