Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Brokkolisaláta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

¼ csésze balzsamecet
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál méz
¼ kiskanál só
¼ kiskanál bors
2 evőkanál étkezési lenolaj
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 fej brokkoli
1 kis lilahagyma, vékony cikkelyekre vágva
½ csésze pirított tört mandula
½ csésze aszalt áfonya
12dkg morzsolt kecskesajt

Elkészítése:

1. Egy nagy tálban keverd össze az ecetet a mustárral, a mézzel, a sóval és a borssal, majd a kétféle olajjal. Tedd félre.

2. A brokkoli kis fejeit tördeld le, és tedd az öntetbe. A szárak végét vágd le, a külső héját húzd le róluk, és robotgépben vagy kézzel aprítsd össze őket.

3. Rakd a salátástálba az összezúzott brokkoliszárakat, a hagymát meg az áfonyát is, majd jól keverd össze. Sajttal megszórva tálald.

333kcal (1399kJ), 12g fehérje, 33g szénhidrát, 7g élelmi rost, 20g zsír (ebből 4g telített), 9mg koleszterin, 303mg nátrium

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL