Hozzávalók:
1/3 csésze paradicsomlé
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott friss vagy 1 kiskanál szárított bazsalikom
¼ kiskanál só
1 konzerv (kb. 18dkg) tonhal
1 konzerv (kb. 45dkg) fehérbab, átmosva, lecsurgatva
1 közepes uborka, meghámozva, kimagozva, feldarabolva
¼ csésze magozott nagy szemű olajbogyó, összevágva
6 csésze vegyes salátalevélű
Elkészítése:
1. Egy kiöntős edényben jól keverd össze a paradicsomlét, a citromlét, az olajat, a bazsalikomot és a sót.
2. Rakd bele egy közepes méretű tálba a halat, a babot, az uborkát meg az olajbogyót, öntsd le 1 evőkanálnyi dresszinggel, és keverd össze.
3. Négy tányéron oszd szét egyenlően a salátaleveleket, rakd rá ugyancsak egyenlő arányban a tonhalas elegyet, majd öntözd meg a maradék dresszinggel.
206kcal (865kJ), 18g fehérje, 20g szénhidrát, 7g élelmi rost, 9g zsír (ebből 1g telített), 13mg koleszterin, 597mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK