Szabó Anna
Hozzávalók:
1/3 csésze paradicsomlé
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott friss vagy 1 kiskanál szárított bazsalikom
¼ kiskanál só
1 konzerv (kb. 18dkg) tonhal
1 konzerv (kb. 45dkg) fehérbab, átmosva, lecsurgatva
1 közepes uborka, meghámozva, kimagozva, feldarabolva
¼ csésze magozott nagy szemű olajbogyó, összevágva
6 csésze vegyes salátalevélű

Elkészítése:
1. Egy kiöntős edényben jól keverd össze a paradicsomlét, a citromlét, az olajat, a bazsalikomot és a sót.
2. Rakd bele egy közepes méretű tálba a halat, a babot, az uborkát meg az olajbogyót, öntsd le 1 evőkanálnyi dresszinggel, és keverd össze.
3. Négy tányéron oszd szét egyenlően a salátaleveleket, rakd rá ugyancsak egyenlő arányban a tonhalas elegyet, majd öntözd meg a maradék dresszinggel.
206kcal (865kJ), 18g fehérje, 20g szénhidrát, 7g élelmi rost, 9g zsír (ebből 1g telített), 13mg koleszterin, 597mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK