Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tonhalas babsaláta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1/3 csésze paradicsomlé
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott friss vagy 1 kiskanál szárított bazsalikom
¼ kiskanál só
1 konzerv (kb. 18dkg) tonhal
1 konzerv (kb. 45dkg) fehérbab, átmosva, lecsurgatva
1 közepes uborka, meghámozva, kimagozva, feldarabolva
¼ csésze magozott nagy szemű olajbogyó, összevágva
6 csésze vegyes salátalevélű

Elkészítése:

1. Egy kiöntős edényben jól keverd össze a paradicsomlét, a citromlét, az olajat, a bazsalikomot és a sót.

2. Rakd bele egy közepes méretű tálba a halat, a babot, az uborkát meg az olajbogyót, öntsd le 1 evőkanálnyi dresszinggel, és keverd össze.

3. Négy tányéron oszd szét egyenlően a salátaleveleket, rakd rá ugyancsak egyenlő arányban a tonhalas elegyet, majd öntözd meg a maradék dresszinggel.

206kcal (865kJ), 18g fehérje, 20g szénhidrát, 7g élelmi rost, 9g zsír (ebből 1g telített), 13mg koleszterin, 597mg nátrium

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL