Hozzávalók:
4 csont nélküli gyöngytyúkmell, egyenként körülbelül 130g
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
1 ½ ek olívaolaj
Néhány ágacska kakukkfű
A borsós-salátás fricassée-hoz
Kis gömbnyi vaj
500g fejtett zöldborsó, ha fagyasztott kiolvasztva
Néhány ágacska kakukkfű
Löttyintésnyi víz vagy csirkealaplé
3-4 levél jégsaláta, legyalulva vagy felcsíkozva
Elkészítése:
1. A gyöngytyúkmellet tisztítsd meg, fűszerezd kevés sóval és borssal.
2. Tegyél a tűzre egy nagy serpenyőt, öntsd bele az olívaolajat. Tegyed bele a gyöngytyúkmellet bőrös felével lefelé a kakukkfűvel együtt, és süsd 4-5 percig, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz.
3. Fordítsd meg a mellet, és süsd a másik oldalán is körülbelül 2 percig. Nagyon kicsit még ruganyosnak kell érezned, amikor kiveszed, így marad lédús, és a közepén kissé rózsaszínű. Tegyed előmelegített tányérra, és tartsd meleg helyen, amíg elkészíted a fricassée-t.
4. A vajat olvaszd fel a serpenyőben, tegyed bele a borsót némi sóval és borssal, majd a kakukkfűágacskákat egy löttyintésnyi vizet vagy alaplevet, és párold a borsót 3-4 percig, vagy amíg megpuhul, és a serpenyőből szinte az összes folyadék elpárolog. Tedd bele a salátacsíkokat, süsd még egy percig, amíg a levelek kissé összeesnek. Kóstold meg, sózd-borsozd, ha szükséges.
5. A fricassée-t oszd előmelegített tányérokra, vagy halmozd nagy tálra, és tedd a gyöngytyúkmellet a tetejére. Tálald azonnal, ízlés szerint kínálj mellé újburgonyát.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK