GASZTRO

Gyöngytyúk borsós-saláta fricassée-val

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 csont nélküli gyöngytyúkmell, egyenként körülbelül 130g
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
1 ½ ek olívaolaj
Néhány ágacska kakukkfű
A borsós-salátás fricassée-hoz
Kis gömbnyi vaj
500g fejtett zöldborsó, ha fagyasztott kiolvasztva
Néhány ágacska kakukkfű
Löttyintésnyi víz vagy csirkealaplé
3-4 levél jégsaláta, legyalulva vagy felcsíkozva

Elkészítése:

1. A gyöngytyúkmellet tisztítsd meg, fűszerezd kevés sóval és borssal.

2. Tegyél a tűzre egy nagy serpenyőt, öntsd bele az olívaolajat. Tegyed bele a gyöngytyúkmellet bőrös felével lefelé a kakukkfűvel együtt, és süsd 4-5 percig, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz.

3. Fordítsd meg a mellet, és süsd a másik oldalán is körülbelül 2 percig. Nagyon kicsit még ruganyosnak kell érezned, amikor kiveszed, így marad lédús, és a közepén kissé rózsaszínű. Tegyed előmelegített tányérra, és tartsd meleg helyen, amíg elkészíted a fricassée-t.

4. A vajat olvaszd fel a serpenyőben, tegyed bele a borsót némi sóval és borssal, majd a kakukkfűágacskákat egy löttyintésnyi vizet vagy alaplevet, és párold a borsót 3-4 percig, vagy amíg megpuhul, és a serpenyőből szinte az összes folyadék elpárolog. Tedd bele a salátacsíkokat, süsd még egy percig, amíg a levelek kissé összeesnek. Kóstold meg, sózd-borsozd, ha szükséges.

5. A fricassée-t oszd előmelegített tányérokra, vagy halmozd nagy tálra, és tedd a gyöngytyúkmellet a tetejére. Tálald azonnal, ízlés szerint kínálj mellé újburgonyát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL